Care e atitudinea ta fata de bani?

Ce parere aveti despre bani? Fiecare dintre noi am fost crescuti cu anumite convingeri despre bani. Bine, nu toti. Poate unii au fost norocosi si au fost invatati cum sa trateze banii.

Banii sunt energie! Noi suntem energie! Energie care se transforma si este in miscare ,spunem noi ca vibreaza.

Ati auzit vreodata afirmatii despre bani cum ca ,,banii sunt ochiul dracului,, ,,saraci ne-am nascut ,saraci murim,,, ,,Bogatii sunt rai, necinstiti…,, si multe altele?

Pai cum sa vina banii la noi daca vorbim urat de ei? Daca nu-i consideram prietenii nostri ? Dumnezeu ne-a creat pentru a fi prosperi. Ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui. Nu avea cum sa ne doreasca sa fim saraci. Atunci cand ai bani poti ajuta sa ridici alti oameni sa constientizeze adevaruri despre viata lor.

Prosperitatea unei natiuni depinde de prosperitatea financiara a fiecarui individ in parte.

Am citit de curand o carte foarte interesanta ,,Cel mai bogat om din Babilon,, si vreau sa va las cateva idei:

  • cei ce duc o viata de mizerie ,acest lucru se datoreaza faptului ca nu stiu legile care guverneaza crearea unei averi uriase. Soarta Nestatornica este o zeita rea ,care nu arunca cu aur in stanga si in dreapta, si care -i duce la pierzanie pe cei care castiga aur fara sudoarea fruntii. Ii transforma in risipitori fara masura , in oameni care cheltuiesc fara rost tot ceea ce primesc, coplesiti fiind de pofte si dorinte pe care nu stiu sa si le infraneze. Dar sunt si oameni cu care ea este darnica , oameni care insa devin zgarciti si isi pastreaza cu grija averea , traind mereu cu teama ca o vor cheltui si nu vor sti cum s-o inlocuiasca. Viata le este adesea tulburata de teama de a fi jefuiti, motiv pentru care prefera sa traiasca in saracie, in mizerie ascunzandu-si cu grija averea.
  • Trebuie sa pastrezi mereu o parte din tot ce castigi. Nu trebuie sa fie mai putin de o zecime, indiferent de cat de mic este castigul tau. Plateste-te pe tine insuti mai intai. Nu cumpara vesminte sau sandale mai mult decat iti permite punga si ai grija sa-ti ramana bani pentru mancare si fapte de milostenie .
  • vei fi adesea ispitit sa cheltui a zecea parte din castigul tau pe diferite ,,obiecte stralucitoare,, dar opreste-te la timp. Primii bani pusi deoparte sunt samanta din care se va dezvolta copacul averii tale.
  • nu te costa nimic sa ceri sfaturi , dar ai grija sa le urmezi numai pe cele demne de urmat!
  • trebuie sa pui banii la treaba sa lucreze pentru tine;
  • trebuie sa-ti doresti sa prosperi.
  • Daca ti-ai stabilit un tel , de a face ceva zilnic pentru indeplinirea obiectivului tau atunci te tii de el zilnic , dai 100 %, nu amani ca las ca fac azi 80 % si maine 120% nu merge asa . Trebuie sa fii consecvent si perseverent.
  • oportunitatea este o zeita mandra, ce nu-si iroseste timpul cu cei care nu sunt pregatiti sa o intampine. Cand vine oportunitatea e prea tarziu sa te pregatesti;
  • un castig mic dar sigur e de preferat unui risc inutil;
  • bucurati-va de viata cat puteti de mult! Nu incercati sa puneti deoparte mai mult decat va puteti permite! Traiti in functie de izvorul vostru de aur , fara sa exagerati cheltuind, dar nici sa va fie teama sa cheltuiti !

Viata este frumoasa si bogata atunci cand te bucuri de lucrurile valoroase pe care ti le ofera.

O zi prospera dragilor!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: