ADU MAGIA IN VIATA TA ! (5) Ziua 1

ZIUA 1

            

ENUMERĂ BINECUVÂNTĂRILE DIN VIAŢA TA

Ai auzit probabil spunându-se că este bine să îţi enumeri binecuvântările din viaţa ta, şi ori de câte ori te gândeşti la lucrurile pentru care te simţi recunoscător, exact asta faci. Nu ştiu însă cât de mult ţi-ai dat seama de puterea magică pe care o are această practică, ce îţi poate schimba întreaga viaţă!

Atunci când te simţi recunoscător pentru toate lucrurile bune din viaţa ta, oricât de minore ar fi acestea, numărul lor începe să crească imediat. Spre exemplu, dacă te simţi recunoscător pentru banii pe care îi ai, oricât de puţini ar fi aceştia, începi să primeşti alţi bani, ca prin farmec. Dacă te simţi recunoscător pentru o relaţie, chiar dacă aceasta nu este perfectă, ea se va îmbunătăţi peste noapte, în mod miraculos.

Dacă te simţi recunoscător pentru slujba pe care o ai, chiar dacă aceasta nu este slujba la care visezi, lucrurile la locul de muncă vor începe să se schimbe, vei începe să te bucuri din ce în ce mai mult de slujba ta şi îţi vor apărea noi oportunităţi în plan profesional.

        Există şi un revers al acestei tehnici. Atunci când nu îţi enumeri binecuvântările, este foarte uşor să cazi în capcana evocării neintenţionate a lucrurilor negative din viaţa ta. Tu faci acest lucru ori de câte ori te gândeşti sau vorbeşti despre lucrurile pe care nu le ai, ori de câte ori critici sau dai vina pe altcineva, ori de câte ori te plângi de traficul aglomerat, de aşteptarea la o coadă, de o întârziere, de guvern, de faptul că nu ai destui bani sau de vreme. Din păcate, atunci când enumeri lucrurile negative din viaţa ta, acestea se amplifică, ba mai mult, cu fiecare evocare a unui aspect negativ, tu blochezi o binecuvântare care se îndrepta către tine.

Personal, am practicat ambele metode de-a lungul vieţii mele, si cu siguranta si voi ati facut asta dar pot să te asigur că singura modalitate de a te bucura de abundenţă este enumerarea binecuvântărilor din viaţa ta.

       De aceea, începe să Enumeri Binecuvântările din viaţa ta de îndată ce te trezeşti sau cât mai devreme în timpul dimineţii. Fă acest lucru în scris, notând aceste binecuvântări pe o foaie de hârtie, în calculator sau într-un jurnal al recunoştinţei. Începe cu o listă de zece lucruri bune din viaţa ta care te fac să te simţi binecuvântat şi pentru care te simţi recunoscător.

Ori de câte ori te gândeşti la motivele pentru care te simţi recunoscător pentru existenţa în viaţa ta a unei persoane, a unui obiect sau a unei situaţii, sentimentul recunoştinţei devine automat mai profund! De aceea, alături de fiecare articol de pe lista ta notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător.

Iată câteva exemple care ilustrează ce doresc să spun:

● Mă simt sincer binecuvântat să am _______ce?_______ deoarece

_______de ce?________

● Sunt fericit şi mă simt recunoscător pentru ____ce?___ deoarece

_______de ce?________

● Mă simt sincer recunoscător pentru _______ce?_______ deoarece

_______de ce?________

● Mulţumesc din toată inima pentru _______ce?_______ deoarece

_______de ce?________

Dacă ai terminat lista celor zece binecuvântări, reciteşte-o, fie cu voce tare, fie în gând. După citirea fiecărei binecuvântări, repetă de trei ori cuvintele magice: mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, şi lasă-te pătruns de cât mai multă recunoştinţă pentru binecuvântarea respectivă.

Pentru a-ţi amplifica şi mai mult recunoştinţa, o poţi adresa lui Dumnezeu, Universului, Spiritului, Iubirii, Vieţii, Sinelui tău Superior sau oricărui alt concept sacru care te inspiră. Ori de câte ori este focalizată către cineva sau către ceva, puterea recunoştinţei se amplifică, dând astfel naştere unei magii încă şi mai puternice! Aşa se explică de ce populaţiile indigene şi cele din antichitate au ales ca simbol al recunoştinţei lor soarele. În acest fel, ele se foloseau de un simbol fizic pentru a reprezenta sursa universală a binelui suprem şi pentru a-şi amplifica astfel recunoştinţa prin focalizarea asupra simbolului ales.

Practica enumerării binecuvântărilor din viaţa ta este atât de simplă şi de eficientă încât te invit să adaugi pe listă alte zece binecuvântări în fiecare din zilele care vor urma, până la încheierea ciclului de 27 de zile.

Poate crezi că va fi dificil să găseşti de fiecare dată alte zece binecuvântări pentru care te simţi recunoscător, dar te asigur că cu cât te vei gândi mai mult, cu atât mai uşor îţi va fi să îţi dai seama cât de multe sunt motivele pentru a te simţi recunoscător. Analizează-ţi cu atenţie viaţa şi devino conştient de toate lucrurile bune din ea pe care le-ai primit şi continui să le primeşti zi de zi. Sunt atât de multe lucruri pentru care ar trebui să te simţi recunoscător!

Spre exemplu, îţi poţi exprima recunoştinţa pentru casa în care locuieşti, pentru familia ta, pentru munca pe care o faci şi pentru animalele de casă; pentru lumina şi căldura soarelui, pentru apa pe care o bei, pentru alimentele pe care le consumi şi pentru aerul pe care îl respiri. Fără acestea nu ai putea exista. În mod similar, îţi poţi exprima recunoştinţa pentru copaci, animale, oceane, pasări, flori, plante, cerul albastru, ploaie, stele, lună şi pentru frumoasa planetă pe care trăim cu toţii.

Îţi poţi exprima recunoştinţa pentru cele cinci simţuri fizice: pentru ochii care văd, pentru urechile care aud, pentru gura care poate gusta, pentru nasul care miroase şi pentru pielea care îţi permite să simţi prin atingere. Îţi poţi exprima recunoştinţa pentru picioarele care îţi permit să mergi, pentru mâinile care îţi permit să faci atât de multe lucruri, pentru vocea care îţi permite să te exprimi şi să comunici cu ceilalţi. Poţi oferi mulţumiri pentru uimitorul sistem imunitar al corpului tău, care te fereşte de atât de multe boli, şi pentru toate organele care îţi susţin corpul astfel încât tu să poţi funcţiona în această lume. Te poţi minuna apoi, plin de recunoştinţă, de măreţia complexă a minţit tale, pe care niciun computer din lume nu o poate egala. Iată o listă cu subiecte la care te poţi gândi pentru a-ţi aduce aminte de principalele domenii ale vieţii în care ai motive pentru a te simţi recunoscător. De bună seamă, poţi adăuga la ea orice subiect care ţi se pare important în momentul de faţă.

Subiecte care îţi pot evoca Magia Recunoştinţei:

● Sănătate şi corp

● Muncă şi succes

● Bani

● Relaţii

● Pasiuni

● Fericire

● Iubire

● Viaţă

● Natură: planeta Pământ, aer, apă; soare

● Bunuri materiale şi servicii

● Orice alt subiect, la alegerea ta

Ori de câte ori practici tehnica Enumerării Binecuvântărilor, la sfârşitul ei ar trebui să te simţi mult mai bine. De aceea, starea ta de spirit exprimă întotdeauna intensitatea recunoştinţei pe care ai simţit o.

Cu cât te-ai simţit mai recunoscător, cu atât mai fericit eşti la ora actuală şi cu atât mai rapid se va schimba viaţa ta în bine. Desigur, vor fi zile în care îţi va fi mai uşor să te simţi fericit, şi altele în care vei atinge mai greu această stare de spirit, dar atât timp cât vei continua să practici zilnic Enumerarea Binecuvântărilor, vei observa o diferenţă din ce în ce mai mare faţă de ziua precedentă, iar binecuvântările din viaţa ta se vor multiplica într-o manieră magică!

Notă Magică

Citeşte astăzi instrucţiunile referitoare la tehnica magică pe care va trebui să o aplici a doua zi, căci va trebui să faci ceva anume înainte de a o putea pune în practică.

                     TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 1

Enumeră binecuvântările din viaţa ta

■ 1. De îndată ce îţi începi ziua, fă o listă cu zece binecuvântări din viaţa ta pentru care te simţi recunoscător.

■ 2. Notează în scris de ce te simţi recunoscător pentru fiecare dintre ele.

■ 3. Reciteşte lista cu voce tare sau în sinea ta. După citirea fiecărei binecuvântări, spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc şi conştientizează cât mai intens recunoştinţa pe care o simţi pentru binecuvântarea respectivă.

■ 4. Repetă primii trei paşi ai acestei tehnici în următoarele 27 de zile, dimineaţa, de îndată ce te trezeşti.

■ 5. Citeşte astăzi tehnica magică pe care trebuie să o practici mâine.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: