Adu magia in viata TA !(7)- ziua 3

Ziua 3- RELAŢIILE MAGICE


Imaginează-ţi că eşti singurul om de pe Pământ. Cu siguranţă, în acest caz nu ţi-ai dori nimic. Ce rost ar avea să creezi o pictură dacă nimeni nu ar vedea-o? Ce rost ar avea să compui muzică dacă nimeni nu ar asculta-o? Ce rost ar avea să inventezi ceva dacă nimeni nu s-ar bucura de invenţia ta? Ce rost ar avea să te muţi altundeva, de vreme ce şi acolo vei fi la fel de singur? Practic, viaţa nu ţi-ar oferi nicio plăcere şi
nicio bucurie.
Bucuria şi semnificaţia în viaţă nu apar decât în urma contactelor şi relaţiilor cu alţi oameni. De aceea, aceste relaţii îţi afectează viaţa într-o măsură mai mare decât orice altceva. Dacă doreşti să ai parte de o viaţă frumoasă şi încărcată de semnificaţie, este absolut esenţial să înţelegi cum îţi afectează relaţiile tale viaţa în momentul de faţă şi de ce sunt ele cele mai puternice canale ale magiei recunoştinţei.
Oamenii care practică recunoştinţa se simt mai conectaţi cu prietenii şi cu membrii familiei lor şi se bucură de relaţii mai armonioase, ba chiar şi de simpatia colegilor şi a necunoscuţilor. Ca o relaţie să poată înflori, pentru fiecare lamentare referitoare la persoana respectivă (rostită în gând sau cu voce tare) sunt necesare zece binecuvântări adresate ei! Cu alte cuvinte, un număr mai mic de zece binecuvântări pentru fiecare lucru rău spus sau gândit despre persoana în cauză va conduce la deteriorarea relaţiei, iar dacă aceasta reprezintă o căsnicie, poate conduce chiar la divorţ.

Recunoştinţa conduce la înflorirea relaţiilor. De aceea, dacă îţi vei amplifica această atitudine faţă de fiecare relaţie a ta, te vei bucura de foarte multă fericire şi împlinire în cadrul acestora. În plus, recunoştinţa astfel exprimată nu îţi va transforma doar relaţiile, ci şi pe tine însuţi. Indiferent ce temperament ai la ora actuală, recunoştinţa te va face mai răbdător, mai înţelegător, mai plin de compasiune şi de bunătate, astfel încât la un moment dat nu te vei mai recunoaşte deloc.
Micile stări de iritare şi lamentările de altădată legate de relaţia ta vor
dispărea ca prin farmec, căci atunci când te simţi cu adevărat recunoscător unei alte persoane nu îţi mai doreşti să o schimbi în vreun fel. Nu te mai simţi tentat să o critici, să o învinovăţeşti de ceva sau să te plângi din cauza ei, căci vei fi prea ocupat fiindu-i recunoscător pentru toate calităţile ei. De fapt, nici măcar nu vei mai sesiza lucrurile de care te plângeai altădată!
Cuvintele sunt extrem de puternice şi pot răni foarte grav. Lamentările tale faţă de o altă persoană îţi fac rău ţie însuţi. Cel care vei avea de suferit în final vei fi tu. Datorită legii atracţiei, tu atragi în viaţa ta tot ceea ce afirmi sau gândeşti despre o
altă persoană. De aceea ne-au învăţat marii gânditori ai lumii să fim recunoscători. Ei ştiau foarte bine că pentru a primi mai mult în viaţa ta, pentru ca aceasta să se îmbunătăţească în mod magic, tu trebuie sa le fii recunoscător celorlalţi pentru că sunt exact aşa cum sunt. Tu cum te-ai simţi dacă toţi oamenii din viaţa ta ţi-ar spune: „Te iubesc exact aşa cum eşti”?
Aşadar, tehnica magică pe care o vei aplica astăzi constă în a le fi recunoscător oamenilor pentru că sunt exact aşa cum sunt! Chiar dacă te bucuri de relaţii bune cu toţi oamenii, acestea vor deveni încă şi mai armonioase dacă vei practica această tehnică. Cu fiecare nou motiv de recunoştinţă faţă de o altă persoană, magia recunoştinţei tale se va amplifica dramatic, iar relaţiile tale vor deveni mai strânse şi îţi vor oferi mai multă împlinire şi bucurie decât ai fi crezut vreodată.
În acest scop, alege trei relaţii dintre cele mai strânse şi gândeşte-te la motivele pentru care te simţi recunoscător acestor persoane. De pildă, îţi poţi alege soţia sau soţul, fiul sau fiica, tatăl, mama, cel mai bun prieten, partenerul de afaceri, fratele sau sora, unul din bunici sau un unchi. Alege cele mai importante trei relaţii din viaţa ta şi asigură-te că ai o fotografie a acestor persoane. În fotografie, aceasta trebuie să fie singură sau împreună cu tine.

Dacă ai selectat cele trei relaţii şi ai făcut rost de fotografii, poţi începe aplicarea magiei. Aşează-te într-o poziţie confortabilă şi gândeşte-te la toate lucrurile pentru care te simţi recunoscător pentru existenţa acestei persoane în viaţa ta. Ce iubeşti cel mai mult la ea? Care sunt cele mai importante calităţi ale sale? Spre exemplu, te poţi simţi recunoscător pentru răbdarea ei, pentru capacitatea ei de a te
asculta, pentru talentele, puterea, discernământul, înţelepciunea, umorul, ochii, zâmbetul sau inima ei bună. La fel, te poţi simţi recunoscător pentru toate activităţile pe care le practicaţi împreună şi care îţi fac atâta plăcere sau îţi poţi aduce aminte de un moment crucial din viaţa ta în care persoana respectivă te-a ajutat, te-a îngrijit sau te-a sprijinit.
După ce ai reflectat o vreme la toate motivele de recunoştinţă pe care le ai în legătură cu această persoană, aşază fotografia ei în faţa ta şi notează în scris cinci lucruri pentru care te simţi cel mai recunoscător. În tot acest timp priveşte fotografia persoanei şi începe fiecare frază cu cuvintele magice: „Îţi mulţumesc”. Adresează-te persoanei pe numele ei, iar apoi notează motivul pentru care te simţi recunoscător:
● Îţi mulţumesc, numele pentru __ce?__
Spre exemplu: „Îţi mulţumesc, Maria, pentru că mă faci întotdeauna să râd”, sau „Îţi mulţumesc, mamă, pentru că m-ai sprijinit atât de mult în timpul facultăţii”.

Dacă ai terminat de întocmit cele trei liste, ia fotografiile persoanelor şi du-le cu tine oriunde ai merge astăzi. Aşează-le de fiecare dată în faţa ta şi uită-te cât mai des la ele. Ori de câte ori le arunci o privire nouă, mulţumeşte-le celor trei persoane rostind cuvântul magic mulţumesc şi numele lor: Îţi mulţumesc, Maria.
Dacă ai de mers în foarte multe locuri, ia cu tine fotografiile în geantă sau într-un buzunar şi fă efortul de a le scoate de cel puţin trei ori de-a lungul zilei, repetând procedura de mai sus.

Aceasta este cea mai bună manieră de a folosi puterea magică a recunoştinţei pentru a-ţi transforma relaţiile în Relaţii Magice. Deşi acest program nu îţi cere acest lucru, dacă doreşti poţi aplica zilnic această tehnică uimitoare, astfel încât relaţiile tale să devină înfloritoare ca oricând. În acest scop, nu trebuie să schimbi de fiecare dată persoanele cărora le adresezi recunoştinţa ta. Îi poţi oferi recunoştinţa ta aceleiaşi persoane ori de câte ori doreşti. De altfel, cu cât vei face mai des acest lucru, cu atât mai miraculoasă va fi transformarea relaţiei cu această persoană.


TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 3Relaţiile magice


■ 1. Repetă primii trei paşi ai Tehnicii Magice Numărul 1 – Enumerarea Binecuvântărilor din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Alege trei din cele mai strânse relaţii ale tale şi fă rost de fotografiile celor trei persoane. Fa print screen de pe telefon si astfel le ai cu tine toata ziua.
■ 3. Aşază fotografia unei persoane în faţa ta şi notează în scris cinci motive pentru care te simţi cel mai recunoscător pentru existenţa ei în viaţa ta. Repetă procedura şi pentru celelalte două persoane.
■ 4. Începe fiecare frază cu cuvintele magice: „Îţi mulţumesc”. Adresează-te persoanei pe numele ei, iar apoi notează motivul pentru care te simţi recunoscător.
■ 5. Ia fotografiile persoanelor şi du-le cu tine oriunde ai merge astăzi. Aşează-le de fiecare dată în faţa ta şi uită-te cât mai des la ele. Fă acest lucru de cel puţin trei ori de-a lungul zilei şi mulţumeşte-le celor trei persoane rostind cuvântul magic mulţumesc şi numele lor. „Îţi mulţumesc, Maria”.
■ 6. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu