Adu magia in viata ta ! (8) – ziua 4

Ziua 4-SĂNĂTATEA MAGICĂ

Sănătatea este cel mai preţios lucru în viaţă, dar cei mai mulţi dintre oameni nu fac nimic pentru a o cultiva, considerând-o de la sine înţeleasă. De fapt, singurele momente în care îşi aduc aminte de ea sunt cele în care o pierd. Abia atunci îşi dau ei seama că fără sănătate nu au nimic.
Atunci când suntem bolnavi, singurul lucru pe care ni-l mai dorim pe lume
este să ne facem bine, şi nimic altceva nu mai contează pentru noi până când nu ne recâştigăm starea de sănătate optimă.
Sănătatea este un dar pe care ni-l oferă în permanenţă viaţa, zi după zi. De aceea, pe lângă alte metode pe care le aplicăm pentru a ne păstra sănătatea, noi trebuie să fim recunoscători pentru starea noastră de sănătate actuală, dacă dorim să ne bucurăm de şi mai multă sănătate!
Reţine:
„Celui care simte o stare de recunoştinţă (pentru că este sănătos) i se
va mai da şi el va trăi în abundenţă. Celui care nu simte o stare de
recunoştinţă (pentru că este sănătos) i se va lua şi ceea ce are.”

Foarte mulţi oameni optează pentru un mod sănătos de viaţă, dar continuă să se îmbolnăvească. De aceea, oferirea de mulţumiri pentru sănătatea primită (de care te bucuri deja) este absolut vitală. Dacă îţi vei exprima recunoştinţa pentru starea ta de sănătate actuală, tu nu numai că ţi-o vei putea menţine, dar vei declanşa o magie care îţi va permite să te bucuri de o sănătate încă şi mai bună. Mai mult, vei simţi această
îmbunătăţire încă din primul moment. Micile dureri, aluniţele, cicatricele sau alte semne de pe corp vor dispărea ca prin farmec, iar energia, vitalitatea şi fericirea ta vor creşte direct proporţional.
Aşa cum vei afla mai târziu în acest program practicarea zilnică a recunoştinţei pentru starea de sănătate îţi va îmbunătăţi vederea, auzul şi celelalte simţuri, inclusiv toate funcţiile tale corporale. Şi totul se va întâmpla ca prin magie!
„Recunoştinţa este simultan un vaccin, o antitoxinâ şi un antiseptic.”
JOHN HENRY JOWETT (1864 – 1923)
Scriitor şi predicator prezbiterian

Gradul în care te simţi recunoscător pentru starea ta de sănătate coincide perfect cu gradul în care se va îmbunătăţi ca prin magie această sănătate, şi invers: gradul în care te simţi nerecunoscător pentru starea ta de sănătate coincide întocmai cu gradul în care starea ta de sănătate se va deteriora. Deteriorarea stării de sănătate se traduce prin reducerea nivelului de energie şi de vitalitate, slăbirea sistemului
imunitar, pierderea clarităţii mentale şi reducerea eficienţei celorlalte funcţii corporale şi mentale.
Recunoştinţa pentru starea bună de sănătate permite primirea unei sănătăţi şi mai bune pentru care să te simţi recunoscător, şi în plus elimină stresul şi tensiunile din corpul şi din mintea ta. Există studii ştiinţifice care au arătat că stresul şi tensiunile sunt sursa foarte multor boli, dar şi că oamenii care practică recunoştinţa se vindecă mai rapid şi trăiesc mai mulţi ani!


Starea ta actuală de sănătate reflectă întocmai cât de recunoscător te-ai simţit până acum pentru ea. În mod normal ar trebui să te simţi fabulos în fiecare zi. Dacă te simţi greoi, iar viaţa ţi se pare un efort continuu, sau dacă nu te simţi mai tânăr decât reflectă vârsta ta, înseamnă că ai o stare de sănătate deteriorată. Una din principalele
cauze ale acestei pierderi a vitalităţii este lipsa de recunoştinţă.
Practica Sănătăţii Magice începe cu citirea paragrafelor care urmează, legate de nivelul tău actual de sănătate fizică. După ce citeşti fiecare rând scris cu caractere italice pentru o parte anume a corpului tău, închide ochii şi repetă fraza în sinea ta, simţindu-te cât de recunoscător poţi pentru respectiva parte corporală.
Gândeşte-te la picioarele şi la tălpile tale; ele reprezintă principalul tău mijloc de transport de-a lungul întregii vieţi. Reflectează la toate lucrurile pe care le faci cu picioarele, de la păstrarea echilibrului şi până la ridicat, aşezat, exerciţii fizice, dans, urcarea treptelor, condusul maşinii, dar mai presus de orice, miracolul mersului. Picioarele şi tălpile îţi permit să mergi prin casă, să te duci la baie, să mergi până la
bucătărie ca să bei un pahar cu apă sau să te deplasezi până la maşină. Ele te conduc prin magazine, de-a lungul străzilor, către aeroport sau de-a lungul plajei. Pe scurt, capacitatea de a merge îţi oferă libertatea de a te bucura de viaţă! De aceea, spune: „Mulţumesc pentru picioarele şi tălpile mele”, dar fă-o sincer şi cu ardoare.
În continuare, gândeşte-te la braţele şi la mâinile talei, inclusiv la toate lucrurile pe care le apuci sau le faci cu ajutorul lor de-a lungul unei zile. Mâinile sunt principalele tale unelte de-a lungul vieţii şi le foloseşti nonstop în fiecare zi, aproape clipă de clipă. Ele îţi permit să scrii, să mănânci, să foloseşti un telefon sau un computer, să faci duş, să te îmbraci, să foloseşti toaleta, să ridici şi să ţii diferite lucruri, practic, să faci absolut tot ce faci. Fără ajutorul lor, ai depinde de alţi
oameni care ar trebui să facă aceste lucruri în locul tău. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru mâinile, palmele şi degetele mele!”
Gândeşte-te acum la cele cinci simţuri şi cât de uimitoare sunt ele. Simţul mirosului îţi oferă o plăcere fără egal ori de câte ori mănânci sau bei ceva bun. Atunci când acest simţ este diminuat temporar, de pildă în timpul unei răceli, plăcerea mâncatului şi a băutului se reduce. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru uimitorul meu simţ al gustului!”
Simţul mirosului îţi permite să experimentezi miresmele sublime ale florilor, ale unui parfum, ale aşternuturilor proaspăt spălate, ale gătitului, ale focului care arde în şemineu într-o noapte de iarnă, ale aerului într-o zi frumoasă de vară, ale ierbii proaspăt cosite sau ale pământului reavăn imediat după ploaie. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru uimitorul meu simţ al mirosului!”
Dacă nu ai avea un simţ tactil, nu ai putea face diferenţa dintre caldşi rece, dintre moale şi ascuţit sau dintre catifelat şi aspru. Nu ai putea simţi obiectele şi nu ai putea oferi sau primi dragoste la nivel fizic. Acest simţ îţi permite să le oferi celor dragi o îmbrăţişare plină de iubire sau să strângi mâna cuiva într-un gest sublim de prietenie. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru uimitorul meu simţ al atingerii!”
Gândeşte-te acum la miracolul vederii, care îţi permite să vezi feţele celor dragi, să citeşti cărţi, ziare şi emailuri, să te uiţi la televizor, să contempli frumuseţea naturii şi, cel mai important lucru între toate, să îţi priveşti propria viaţă. Încearcă să te legi la ochi cu o eşarfă timp de o oră şi să faci ceea ce faci de obicei, şi vei ajunge să îţi apreciezi într-o mai mare măsură simţul văzului. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru ochii mei, care îmi permit să văd totul!”
În continuare, gândeşte-te la urechile tale, care îţi permit să îţi auzi propria voce, dar şi vocile celorlalţi oameni, astfel încât să poţi comunica cu ei. Dacă nu ai avea urechi şi dacă nu te-ai bucura de simţul auzului, tu nu ai putea folosi un telefon, nu ai putea asculta muzică, radioul, pe cineva drag vorbind sau orice alte sunete din lumea înconjurătoare. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru uimitorul meu simţ al auzului!”
Folosirea oricăruia din cele cinci simţuri ar fi imposibilă fără ajutorul creierului, care procesează milioane de informaţii pe secundă provenite de la organele tale de simţ! De fapt, cel care îţi permite să experimentezi viaţa este creierul tău, ale cărui performanţe nu pot fi imitate de niciun computer din lume, oricât de complex ar fi. De aceea, spune: „Mulţumesc pentru creierul meu şi pentru uimitoarea mea minte!”
Gândeşte-te acum la miile de miliarde de celule care lucrează fără încetare în corpul tău pentru a-ţi asigura sănătatea şi viaţa. Spune: „Vă mulţumesc, celulele mele!”

Gândeşte-te apoi la organele care îţi susţin viaţa, filtrând, purificând şi regenerând totul în organismul tău. Reflectează la faptul că munca acestora este automată, neobligându-te să te gândeşti la ea. De aceea, spune: „Vă mulţumesc, organele mele,pentru că funcţionaţi atât de perfect!”


Dar cel mai mare miracol dintre toate simţurile, sistemele, funcţiile şi organele tale corporale este cel al inimii. De activitatea acesteia depinde viaţa tuturor celorlalte organe, căci inima este cea care menţine fluxul vieţii la nivelul întregului corp. De aceea, spune: Mulţumesc pentru inima mea puternică şi sănătoasă!”
În continuare, ia o foaie de hârtie şi scrie pe ea cu litere mari şi îngroşate:

DARUL SĂNĂTĂŢII MĂ MENŢINE ÎN VIAŢĂ.

Poartă la tine această foaie astăzi şi pune-o la vedere în oriunde te-ai duce, astfel încât să o poţi privi cât mai des. Dacă lucrezi la un birou, o poţi aşeza chiar în faţa ta. În cazul în care conduci, aşeaz-o într-un loc în care să îi poţi arunca oricând doreşti o privire. Dacă stai mai mult pe acasă, aşeaz-o în faţa oglinzii din baie sau lângă telefon. Pe scurt, alege un loc în care să ai garanţia că o vei putea privi cât mai des. În cel puţin patru ocazii diferite, citeşte de-a lungul zilei de azi cuvintele scrise pe foaie, cât mai lent, şi lasă-te pătruns de recunoştinţă pentru sublimul dar al sănătăţii.

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 4 – Sănătatea Magică

■ 1. Repetă primii trei paşi ai Tehnicii Magice numărul 1 –
Enumerarea Binecuvântărilor din viaţa ta: fă o listă cu zecebinecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Ia o foaie de hârtie şi scrie pe ea cu litere mari şi îngroşate:
DARUL SĂNĂTĂŢII MĂ MENŢINE ÎN VIAŢĂ.
■ 3. Poartă la tine această foaie astăzi şi pune-o la vedere oriunde teai duce.
■ 4. În cel puţin patru ocazii diferite, citeşte de-a lungul zilei cuvintele scrise pe foaie, cât mai lent, şi lasă-te pătruns de recunoştinţă pentru sublimul dar al sănătăţii.
■ 5. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: