Adu magia in viata TA ! ( 10) – ziua 6

Ziua 6 – MUNCA MAGICĂ

Cum este posibil ca un om născut într-o sărăcie absolută, care porneşte de la zero şi fără nicio educaţie, să ajungă preşedinte sau o celebritate, să îşi clădească un imperiu şi să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume? Cum este posibil ca doi oameni să pornească de pe o poziţie similară în aceeaşi carieră, iar unul să cunoască numai succese şi celălalt să se zbată în aceleaşi greutăţi de la început, indiferent cât de mult s-ar strădui? Veriga lipsă a succesului în cel de-al doilea caz este recunoştinţa, căci potrivit legii atracţiei nu te poţi bucura de succes fără a fi recunoscător pentru ceea ce ai deja. Cu alte cuvinte, fără recunoştinţă este imposibil să te bucuri de un succes permanent.
Pentru a avea succes la locul de muncă şi în plan profesional, atrăgând în viaţa ta oportunităţi, promovări, bani, idei de geniu, inspiraţii şi aprecieri, este absolut esenţial să fii recunoscător pentru actuala ta slujbă sau muncă. Ca de obicei, cu cât vei fi mai recunoscător, cu atât mai multe motive de recunoştinţă vei avea! Aşa
cum am mai spus şi cum probabil ai înţeles, dacă doreşti să amplifici ceva în viaţa ta, trebuie să începi prin a fi recunoscător pentru ceea ce ai deja.
„Celui care simte o stare de recunoştinţă (pentru munca pe care o desfăşoară) i se va mai da şi el va trăi în abundenţă.
Celui care nu simte o stare de recunoştinţă (pentru munca pe care o desfăşoară) i se va lua şi ceea ce are.”


Atunci când te simţi recunoscător pentru ceea ce faci, tu investeşti în mod automat mai multă energie în activitatea ta şi primeşti în schimb mai mulţi bani şi mai mult succes. Invers, dacă nu te simţi recunoscător pentru munca ta, tu investeşti mai puţină energie în ea, iar recompensa ta va fi mai mică. De aceea, nu te vei simţi niciodată fericit la locul de muncă, nu vei face decât strict ceea ce ţi se cere, iar activitatea ta va stagna şi în cele din urmă se va deteriora, ceea ce în ultimă instanţă poate însemna chiar concedierea ta. Reţine: celor lipsiţi de recunoştinţă li se va lua chiar şi ceea ce au.
Recunoştinţa oferită muncii este direct proporţională cu recompensele şi satisfacţiile primite în schimb. Cu alte cuvinte, tu eşti cel care controlează ceea ce primeşti în schimbul muncii tale, prin recunoştinţa pe care i-o oferi!
În mod similar, dacă eşti un om de afaceri, valoarea îl afacerii tale va creşte sau va scădea direct proporţional cu recunoştinţa ta faţă de ea.
Cu cât te vei simţi mai recunoscător pentru afacerea ta, pentru clienţii şi angajaţii pe care îi ai, cu atât mai rapid va înflori afacerea ta. Invers, înlocuirea recunoştinţei cu grijile şi cu alte gânduri negative conduce automat la o spirală descendentă.
Dacă eşti părinte, iar munca ta constă în îngrijirea copiilor şi în executarea treburilor casnice, caută motive de recunoştinţă pentru această perioadă din viaţa ta. De multe ori, aceasta reprezintă o oportunitate unică, iar dacă te vei simţi recunoscător pentru ea, vei atrage mai mult sprijin, mai multe momente frumoase şi mai multă fericire generată de această experienţă.
Pe scurt, ar trebui să îţi iubeşti activitatea, indiferent în ce constă ea, şi să o practici întotdeauna cu entuziasm, fără să coborî niciodată ştacheta. Chiar dacă munca ta actuală nu este ceea ce ai visat că vei face în această viaţă, singura manieră de a ajunge să faci ceea ce visezi constă în a fi recunoscător pentru ceea ce ai deja.


De aceea, sarcina pe care o ai de făcut astăzi este să îţi imaginezi că ai un şef invizibil care ţine evidenţa tuturor gândurilor şi sentimentelor tale legate de slujba pe care o ai sau de munca pe care o desfăşori.
Imaginează-ţi că acest şef te urmează astăzi oriunde te-ai duce, cu un carneţel în mână. Ori de câte ori găseşti un motiv de recunoştinţă pentru ceea ce faci, el notează acest lucru în carneţelul său. Aşadar, misiunea ta este să descoperi cât mai multe lucruri pentru care să te simţi sincer recunoscător, astfel încât la sfârşitul zilei şeful tău să aibă o listă cât mai lungă a motivelor tale de recunoştinţă. Cu cât această listă va fi mai lungă, cu atât mai mare va fi magia pe care o va declanşa ea în ceea ce priveşte oportunităţile de afaceri, succesul tău în ceea ce faci, banii pe care îi primeşti în schimbul muncii tale, dar şi bucuria şi împlinirea pe care le simţi la locul de muncă.
Gândeşte-te la toate lucrurile pentru care te-ai putea simţi recunoscător la locul de muncă. Începe cu faptul că ai un loc de muncă! Gândeşte-te câţi oameni sunt şomeri, fiind dispuşi să dea orice pentru un loc de muncă. Aminteşte-ţi de facilităţile pe care le ai la dispoziţie, cum ar fi telefoanele, imprimantele, internetul şi calculatoarele.
Gândeşte-te la oamenii cu care lucrezi şi la prieteniile pe care le-ai legat la locul de muncă. Exprimă-ţi recunoştinţa faţă de cei care îţi facilitează munca, cum ar fi recepţionistele, asistentele, oamenii de serviciu şi curierii. Aminteşte-ţi cât de bine te simţi în ziua de salariu. În sfârşit, gândeşte-te la toate lucrurile pe care îţi place să le faci la locul de muncă.
De fiecare dată când descoperi un nou motiv de recunoştinţă, spuneţi:
„Mă simt recunoscător pentru __ce?_.”
Cu cât şeful tău invizibil va constata că eşti mai recunoscător, cu atât mai rapid va declanşa el magia la locul tău de muncă şi cu atât mai mari vor fi beneficiile de care te vei bucura. Este posibil chiar să generezi atât de multă recunoştinţă încât aceste beneficii să fie instantanee. Norocul nu este niciodată accidental. El este întotdeauna
consecinţa puterii magice a recunoştinţei!
Dacă se nimereşte să practici Munca Magică într-un weekend în care nu lucrezi, practică în locul ei tehnica din ziua/zilele următoare şi revino la ea în prima zi în care trebuie să te prezinţi la lucru.

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 6Munca Magică

■ 1. Repetă primii trei paşi ai Tehnicii Magice Numărul 1 –Enumerarea Binecuvântărilor din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Sarcina pe care o ai de făcut astăzi este să îţi imaginezi că ai un şef invizibil care te urmează oriunde te-ai duce şi ţine evidenţa tuturor gândurilor şi sentimentelor tale legate de slujba pe care o ai sau de munca pe care o desfăşori. Aşadar, misiunea ta este să descoperi cât mai multe lucruri pentru care să te simţi sincer recunoscător.
■ 3. De fiecare dată când descoperi un nou motiv de recunoştinţă, spune-ţi: „Mă simt recunoscător pentru __ce?_”, şi simte cât mai intens acest lucru.
■ 4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi roşteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: