Adu magia in viata TA ! ( 11) ziua 7

Ziua 7 – IEŞIREA MAGICĂ DIN STAREA DE NEGATIVITATE

„Un om recunoscător este recunoscător în toate circumstanţele.”
BAHÁ’U’LLÁH (1817-1892)

Indiferent dacă ai probleme cu o relaţie care se destramă, cu diferite presiuni financiare, cu o boală gravă sau cu imposibilitatea de a-ţi găsi o slujbă, situaţiile negative apar întotdeauna ca urmare a unei lipse de recunoştinţă practicată pe termen lung. Atunci când nu te simţi recunoscător pentru ceva din viaţa ta, înseamnă automat că îl consideri de la sine înţeles. Aceasta este principala cauză a negativităţii, căci tu nu oferi mulţumiri pentru lucrurile pe care le consideri fireşti, deşi beneficiezi de ele. În acest fel, tu blochezi practic fluxul magiei în viaţa ta. Aşa cum atunci când îi mulţumeşti cuiva, tu generezi automat o reacţie pozitivă din partea acestuia, atunci când refuzi să mulţumeşti pentru anumite lucruri din viaţa ta, aceasta se deteriorează automat.
Spre exemplu, te simţi recunoscător pentru sănătatea ta atunci când nu eşti bolnav, sau nu eşti conştient de aceasta decât atunci când o pierzi, când corpul tău se îmbolnăveşte şi când ai dureri? Te simţi zilnic recunoscător pentru slujba ta, sau doar atunci când auzi că se fac reduceri de personal? Te simţi recunoscător în fiecare moment pentru salariul tău, sau ţi se pare că acesta este „normal”? Te simţi recunoscător în permanenţă pentru prezenţa celor dragi în viaţa ta, sau te gândeşti la ei doar atunci când apar probleme relaţionale? Te simţi recunoscător pentru că maşina ta merge bine, sau îţi aminteşti de ea doar atunci când se strică? Te simţi recunoscător în fiecare zi pentru că eşti în viaţă, sau consideri viaţa ceva de la sine înţeles?
Orice luare în derizoriu conduce la lamentări, la gânduri şi cuvinte negative. Din păcate, atunci când te plângi de ceva, tu atragi din ce în ce mai multe motive de lamentare în viaţa ta!
Spre exemplu, dacă te plângi de vreme, de trafic, de şeful tău, de partenerul de viaţă, de familie, de un prieten, de un străin, de aşteptarea la coadă, de facturi, de economie, de costul unui articol, de serviciul unei companii – înseamnă că nu te simţi recunoscător. Cu fiecare astfel de lamentare, tu împingi mai departe de tine viaţa la care visezi.
De aceea, ori de câte ori ceva nu merge bine în viaţa ta, înseamnă că nu ţi-ai exprimat îndeajuns de mult recunoştinţa (în mod intenţionat sau inconştient).
Este imposibil să simţi ceva negativ atunci când eşti recunoscător.


Este imposibil să critici sau să învinovăţeşti pe cineva atunci când te simţi recunoscător. Este imposibil să fii trist sau să ai o altă emoţie negativă atunci când te simţi recunoscător. Vestea bună este că dacă te confrunţi cu o situaţie negativă în momentul actual, este foarte uşor să o transformi prin exprimarea recunoştinţei. Orice situaţie negativă poate dispărea ca prin farmec dacă ştii ce atitudine să adopţi!
Mai întâi de toate, trebuie să începi prin a căuta motive de recunoştinţă în actuala ta situaţie negativă, oricât de dificil ţi s-ar părea.
Indiferent cât de proastă ar fi situaţia, este întotdeauna posibil să descoperi motive de recunoştinţă în ea, mai ales dacă porneşti de la premisa că această stare de spirit va transforma în mod magic circumstanţele cu care te confrunţi.
Hai sa jucam „Jocul Fericirii”, Jocul constă în a căuta cât mai multe motive de fericire în viaţa ta, mai ales în cazul în care te confrunţi cu o situaţie negativă. Căutarea motivelor de fericire (sau de recunoştinţă) într-o situaţie negativă conduce automat la găsirea de soluţii!

Alege o problemă sau o situaţie negativă din viaţa ta pe care doreşti să o rezolvi. Caută apoi zece motive de recunoştinţă legate de ea. Ştiu că poate părea dificil Notează în scris cele zece motive de recunoştinţă, fie în calculator, fie în jurnalul recunoştinţei. Să spunem că eşti şomer şi nu reuşeşti să îţi găseşti un loc de
muncă, deşi ai încercat orice. Pentru a schimba prin magie această situaţie, trebuie să te focalizezi asupra motivelor de recunoştinţă pe care le ai. Iată câteva exemple în această direcţie:

 • Mă simt profund recunoscător pentru că am avut bani ca să îmi întreţin familia în această perioadă.
 • Mă simt recunoscător pentru că am avut timpul necesar pentru a-mi pune viaţa în ordine.
 • Mă simt recunoscător pentru că am lucrat foarte mulţi ani, astfel încât acum am experienţa necesară pentru a-mi găsi mai uşor o slujbă nouă.
 • Mă simt recunoscător pentru că aceasta este prima dată când am rămas şomer.
 • Mă simt recunoscător pentru că există destule oportunităţi pe piaţa forţei de muncă şi pentru că în fiecare zi apar altele noi.
 • Mă simt recunoscător pentru tot ce am învăţat completând cereri pentru un loc de muncă şi mergând la interviuri.
 • Mă simt recunoscător pentru că sunt sănătos şi pot munci.
 • Mă simt recunoscător pentru încurajările şi sprijinul familiei mele.
 • Mă simt recunoscător pentru că m-am putut odihni mai mult în această perioadă. Chiar aveam nevoie de această odihnă.
 • Mă simt recunoscător pentru că am înţeles cât de mult înseamnă pentru mine să am o slujbă. Înainte acest lucru mi se părea de la sine înţeles.
  Această recunoştinţă va atrage în viaţa ta oportunităţi noi, care vor schimba ca prin farmec situaţia ta curentă. Puterea recunoştinţei este infinit mai mare decât orice situaţie negativă, iar numărul posibilităţilor prin care aceasta se poate schimba este practic nelimitat. Tot ce trebuie să faci în acest scop este să aplici recunoştinţa şi să declanşezi astfel procesul magic!
  Să luăm un alt exemplu. Să spunem că un fiu are probleme în relaţia cu tatăl său. Orice ar face, acestuia din urmă i se pare că fiul său nu este suficient de bun.
 • Mă simt recunoscător pentru că marea majoritate a relaţiilor din viaţa mea sunt armonioase.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că a muncit din greu pentru ca eu să primesc o educaţie bună, de care el nu a avut parte.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că a întreţinut familia noastră. La acea vreme nu aveam habar cât de greu este să întreţii o familie şi ce efort presupune acest lucru.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că mă ducea să joc baschet în fiecare sâmbătă, când eram copil.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că nu se mai poartă atât de dur cu mine cum o făcea în trecut.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că ţine atât de mult la mine. Sunt conştient că nu mi-ar cere să fac atâtea lucruri dacă nu i-ar păsa de mine.
 • Mă simt recunoscător pentru relaţia cu tatăl meu, căci ea m-a învăţat valoarea compasiunii, care îmi permite să îmi cresc altfel copiii, dând dovadă de mai multă înţelegere.
 • Îi sunt recunoscător tatălui pentru că m-a învăţat cât de importantă este încurajarea pentru a creşte copii fericiţi şi încrezători în ei înşişi.
 • Mă simt recunoscător pentru toate ocaziile de a râde împreună cu tata. Alţi oameni nu au această ocazie, căci şi-au pierdut tatăl sau sunt orfani.
 • Sunt sincer recunoscător pentru că am un tată. Deşi au existatdestule momente dificile în relaţia mea cu el, au existat şi destulemomente frumoase, şi cu siguranţă vor mai exista şi altele.
  Prin adoptarea acestei atitudini de recunoştinţă faţă de tatăl său, fiul va schimba în bine relaţia cu acesta. El şi-a schimbat gândurile şi sentimentele faţă de tatăl său, atrăgând astfel circumstanţe diferite în relaţia cu acesta. La nivel energetic şi cuantic, relaţia dintre cei doi s-a schimbat deja. Atât timp cât fiul îşi menţine această stare de recunoştinţă, legea atracţiei schimbă automat în bine circumstanţele exterioare, iar relaţia dintre cei doi se îmbunătăţeşte ca prin farmec.
  Reţine: cea mai sigură metodă de a afla dacă recunoştinţa ta şi-a declanşat magia este starea ta de spirit. Atunci când este sinceră, recunoştinţa conduce inevitabil la o stare de spirit mai pozitivă. Cu alte cuvinte, ea te face să te simţi mult mai bine. Aşadar, prima dovadă a faptului că magia recunoştinţei funcţionează este ridicarea apăsării pe care o simţeai înainte. Atunci când te simţi mai bine într-o anumită privinţă, tu simţi că problema se va rezolva, iar soluţiile nu întârzie să apară. De aceea, cea mai bună manieră de a-ţi rezolva o situaţie dificilă, indiferent în ce constă aceasta, constă în a focaliza asupra ei o recunoştinţă concentrată, până când ajungi să te simţi mai bine în privinţa ei. Abia atunci se declanşează magia recunoştinţei în lumea exterioară.
  Atunci când întocmeşti lista celor zece motive de recunoştinţă, începe
  întotdeauna cu următoarele expresii:
  Mă simt atât de recunoscător pentru _ .
  Sau: Mă simt sincer recunoscător pentru _
  .
  Continuă apoi cu motivul pentru care te simţi recunoscător. Dacă ţi
  se pare mai simplu, poţi aplica la fel de bine metoda lui Walt Disney:
  Sunt atât de bucuros (fericit) că _.
  Dacă ai terminat de întocmit lista motivelor de recunoştinţă, încheie Ieşirea Magică din Starea de Negativitate scriind cuvintele:
  Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc pentru această soluţie perfectă.
  C
  el puţin astăzi, încearcă să nu faci nicio afirmaţie negativă de-a lungul întregii zile. Ştiu că nu este uşor, dar cel puţin încearcă acest lucru. La urma urmelor, este vorba de o singură zi. Cei mai mulţi dintre oameni nu au idee cât de impregnată este mintea lor cu gânduri negative. Ei bine, dacă vei încerca să excluzi din mintea ta astfel de gânduri pe durata unei singure zile, te vei lămuri rapid. Adu-ţi aminte că negativitatea şi lamentările atrag şi mai multe motive de lamentare.
  De aceea, opreşte-te înainte de emiterea unui gând sau a unor cuvinte negative şi întreabă-te dacă îţi doreşti cu adevărat să suporţi consecinţele acestora. Chiar dacă te trezeşti că ai gândit sau ai spus ceva negativ, poţi încheia întotdeauna cu următoarea afirmaţie magică:
  Da, dar trebuie să recunosc că mă simt sincer recunoscător pentru _.
  Continuă-ţi apoi fraza cu un motiv oarecare pentru care te simţi recunoscător. Fă din această frază magică o mantra şi aplic-o în toate situaţiile.
  De acum înainte, ori de câte ori te confrunţi cu o problemă sau cu o situaţie negativă, mai ales cu cele minore, fă-ţi un obicei din a-ţi exprima recunoştinţa înainte ca situaţia să escaladeze şi să îţi tulbure cu adevărat echilibrul interior. Aplică întotdeauna puterea magiei!
  TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 7
  Ieşirea magică din starea de negativitate
  ■ 1. Repetă primii trei paşi ai Tehnicii Magice Numărul 1 – Enumeră Binecuvântările din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
  ■ 2. Alege o problemă sau o situaţie din viaţa ta pe care doreşti să o rezolvi.
  ■ 3. Întocmeşte în scris o listă cu zece motive de recunoştinţă legate de situaţia respectivă.
  ■ 4. La sfârşit, încheie acest exerciţiu scriind cuvintele:
  „Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc pentru această soluţie perfectă”
  ■ 5. Cel puţin astăzi, încearcă să nu faci nicio afirmaţie negativă de-a lungul întregii zile. Chiar dacă te trezeşti că ai gândit sau ai spus ceva negativ, poţi încheia întotdeauna cu următoarea afirmaţie magică „Da, dar trebuie să recunosc că mă simt sincer recunoscător pentru __.”
  ■ 6. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: