Adu magia in viata TA ! (13) – ziua 9

Ziua 9 – MAGNETUL CARE ATRAGE BANII

„Viaţa nu devine cu adevărat bogată decât pentru omul plin de recunoştinţă.”
DIETRICH BONHOEFFER (1906-1945) – Pastor luteran

Recunoştinţa înseamnă bogăţie, iar lamentarea înseamnă sărăcie. Aceasta ar trebui să fie regula de aur a întregii tale vieţi, indiferent dacă este vorba de sănătate, slujbă, relaţii sau bani. Cu cât eşti mai recunoscător pentru banii pe care îi ai, chiar dacă aceştia sunt foarte puţini, cu atât mai multă bogăţie vei primi. Invers, cu cât te plângi mai mult în legătură cu banii, cu atât mai sărac vei deveni.
Tehnica magică de astăzi îşi propune să înlocuiască unul din principalele motive pentru care oamenii se plâng din cauza banilor cu un gest de recunoştinţă, dublând astfel puterea de a schimba circumstanţele financiare. Prin aplicarea ei, tu vei înlocui practic o lamentare, care te face mai sărac, cu un gest de recunoştinţă, care te
îmbogăţeşte ca prin farmec.


Marea majoritate a oamenilor se plâng din cauza lipsei banilor, de cele mai multe ori fără să-şi dea seama. Ca şi cum exprimarea verbală a acestei lamentări nu ar fi de ajuns, ei se gândesc de foarte multe ori la lipsa banilor, fără să fie conştienţi de gândurile lor. Orice gânduri de lamentare, de invidie, de îngrijorare sau care exprimă alte emoţii negative legate de bani atrag literalmente mai multă sărăcie în viaţa
celor care le emit. Iar cele mai multe plângeri se referă la banii care trebuie plătiţi.
Când nu ai suficienţi bani, plata facturilor poate fi un coşmar. Acestea par să vină întotdeauna într-un ritm mai accelerat decât banii, dar cine se plânge de plata facturilor se plânge practic de lipsa banilor, iar această lamentare continuă nu face decât să îi adâncească şi mai tare în sărăcie.
Este foarte greu să te simţi recunoscător pentru facturile tale atunci când nu ai suficienţi bani să le plăteşti, dar exact asta trebuie să faci dacă doreşti să primeşti mai mulţi bani. Pentru a duce o viaţă bogată, trebuie să te simţi recunoscător pentru tot ce are legătură cu banii, iar lamentările legate de plata facturilor nu au nimic de-a face cu
recunoştinţa. Inversarea procesului înseamnă să emiţi starea de recunoştinţă pentru produsele şi serviciile primite de la cei care le-au facturat. Procesul este uluitor de simplu şi este perfect logic, iar efectele sale asupra fluxului financiar din viaţa ta vor fi monumentale. De fapt, dacă vei proceda astfel, vei deveni un veritabil magnet care atrage banii!

Pentru a-ţi cultiva recunoştinţa faţă de o factură, gândeşte-te la beneficiile de care ai avut parte în urma consumării produsului sau serviciului facturat. Spre exemplu, dacă trebuie să plăteşti chiria sau o rată ipotecară, fii recunoscător pentru faptul că ai o casă şi locuieşti în ea. În loc să te gândeşti negativ la bănci şi la mecanismul dobânzilor, gândeşte-te ce ar însemna dacă ar trebui să economiseşti toţi banii pentru a-ţi putea cumpăra o casă. Cum te-ai descurca dacă nu ar exista bănci care să împrumute bani? Marea majoritate a oamenilor ar trăi pe stradă. De aceea, fii recunoscător băncilor (sau proprietarului, în cazul în care plăteşti chirie), căci datorită lor îţi permiţi să locuieşti într-o casă sau într-un apartament.
Dacă trebuie să plăteşti factura pentru gaz sau pentru electricitate, gândeşte-te la faptul că ai beneficiat de căldură, sau de scăderea temperaturii în timpul verii, datorită aparatului de aer condiţionat, la duşurile fierbinţi pe care le-ai făcut şi la toate aparatele pe care le-aiputut folosi datorită acestui serviciu. Dacă trebuie să plăteşti factura de telefon sau de internet, imaginează-ţi cât de dificilă ar fi viaţa ta dacă ar trebui să călătoreşti pe distanţe foarte lungi pentru a vorbi faţă în faţă cu persoanele în cauză. Aminteşte-ţi de câte ori ţi-ai sunat prietenii şi familia, de câte ori ai făcut schimb de emailuri şi de câte ori ai avut un acces instantaneu la informaţii datorită serviciilor de internet furnizate de compania care a emis factura. Toate aceste servicii excelente îţi stau la dispoziţie. De aceea, fii recunoscător pentru ele, inclusiv companiilor care ţi-au furnizat aceste servicii înainte de a-ţi impune plata lor.


Obisnuieste-te să scrii pe toate facturile pe care le plătesti: „Mulţumesc –
Plătită”. Când nu ai încă banii necesari pentru a plăti o factură, scrie pe ea: „Mulţumesc pentru bani”. Când făceam în faci rost de banii necesari pentru a o plăti, scrie pe ea : „Mulţumesc – Plătită”.
Aceasta este tehnica pe care ţi-o propun pentru ziua de azi: ia toate facturile curente neplătite şi aplică puterea magică a recunoştinţei scriind pe ele: „Mulţumesc pentru bani”. Umple-te de recunoştinţă pentru banii necesari pentru plata facturilor, indiferent dacă îi ai sau nu. Dacă obişnuieşti să îţi plăteşti facturile online, de fiecare dată când primeşti o factură online retrimite-ţi-o (cu funcţia Forward) ţie însuţi şi
scrie la rubrica „Subiect”, cu litere majuscule şi îngroşate:
„MULŢUMESC PENTRU BANI”.
În continuare, caută zece facturi mai vechi, pe care le-ai plătit, şi scrie pe ele cuvintele magice: „Mulţumesc – Plătită”. În tot acest timp, urmăreşte să simţi o stare de recunoştinţă cât mai profundă pentru faptul că ai avut bani să plăteşti aceste facturi. Cu cât recunoştinţa pe care o vei simţi va fi mai intensă, cu atât mai mulţi bani vei începe să atragi în mod magnetic către tine!
Începând din această zi, fă-ţi un obicei din a reflecta întotdeauna la serviciul pe care urmează să îl plăteşti atunci când îţi vine o factură, la marile beneficii pe care ţi le-a oferit el, şi din a scrie pe ea cuvintele magice: „Mulţumesc – Plătită”. Chiar dacă nu ai încă banii necesari pentru a o plăti, aplică totuşi puterea magică a recunoştinţei şi scrie pe factură: „Mulţumesc pentru bani”, bucurându-te anticipat pentru banii
pe care îi vei avea la un moment dat şi cu care vei putea plăti această factură!
Cultivarea sentimentului profund de recunoştinţă pentru banii pe care trebuie să îi plăteşti îţi va garanta primirea altor bani. Recunoştinţa este ca un magnet ataşat de bani; de aceea, ori de câte ori trebuie să plăteşti ceva, banii se întorc de fiecare dată la tine, uneori în sumă egală, alteori de zece sau chiar de o sută de ori mai mulţi. Abundenţa pe care o vei primi depinde de cantitatea de recunoştinţă pe care o vei
investi, nu de suma plătită! Spre exemplu, este posibil să oferi atât de multă recunoştinţă atunci când plăteşti o factură de 50 de dolari încât să primeşti înapoi sute de dolari!

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 9 – Magnetul care atrage banii

■ 1. Enumeră Binecuvântările din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Ia toate facturile curente neplătite şi aplică puterea magică a recunoştinţei scriind pe ele: „Mulţumesc pentru bani”. Umple-te de recunoştinţă pentru banii necesari pentru plata facturilor, indiferent dacă îi ai sau nu.
■ 3. În continuare, caută zece facturi mai vechi, pe care le-ai plătit, şi scrie pe ele cuvintele magice: „Mulţumesc – Plătită”. În tot acest timp, urmăreşte să simţi o stare de recunoştinţă cât mai profundă pentru faptul că ai avut bani să plăteşti aceste facturi.
■ 4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: