Adu magia in viata TA! (14) -Ziua 10

Ziua 10 – PRAF MAGIC ASUPRA TUTUROR

„Nicio datorie nu este mai urgentă decât returnarea mulţumirilor.”
SFÂNTUL AMBROZIE (340-397 e.n.) – Teolog şi episcop catolic

Învăţăturile spirituale din vechime afirmă că tot ceea ce îi oferim din
toată inima unei alte persoane se întoarce însutit la noi. De aceea, exprimarea recunoştinţei pentru orice obiect sau serviciu primit de la o altă persoană (prin rostirea cuvântului magic mulţumesc) reprezintă nu doar un gest de politeţe, ci o urgenţă vitală pentru a-ţi îmbunătăţi ţie viaţa!
Recunoştinţa este o energie foarte puternică, iar ea se îndreaptă întotdeauna în direcţia în care o focalizăm. Dacă te gândeşti la recunoştinţă ca la un praf magic, ori de câte ori îţi exprimi recunoştinţa faţă de o persoană pentru ceva ce ai primit de la ea, tu presari practic praf magic asupra ei! Puternica energie pozitivă a prafului magic îi influenţează pe toţi cei asupra cărora îl presari!


În fiecare zi, noi avem contacte cu foarte mulţi oameni, fie la telefon, fie prin email sau faţă în faţă, la serviciu, în magazine, restaurante, lifturi, autobuze sau trenuri, iar mulţi dintre aceştia merită să se bucure de recunoştinţa noastră, pentru că noi primim ceva de la ei.
De pildă, gândeşte-te la oamenii pe care îi întâlneşti într-o zi oarecare şi care îţi oferă un serviciu, cum ar fi vânzătorii dintr-un magazin sau chelnerii dintr-un restaurant, şoferii de autobuz sau de taxi, personalul de serviciu sau colegii tăi de muncă. Toţi oamenii care lucrează în servicii se oferă pe ei înşişi, iar tu beneficiezi de serviciile lor. Dacă nu le spui mulţumesc pentru serviciile oferite, înseamnă că eşti
nerecunoscător faţă de ei, iar acest lucru blochează fluxul abundenţei în viaţa ta.
Gândeşte-te la toţi oamenii pe care nu îi cunoşti, dar care lucrează la întreţinerea sistemului de transport public, astfel încât tu să călătoreşti în siguranţă, sau la cei care lucrează în alte domenii utilitare, precum electricitatea, gazele, apa şi drumurile.
Gândeşte-te la cei care mătură străzile, la personalul de serviciu din toaletele publice, din trenuri, autobuze, avioane, spitale, restaurante, supermarketuri şi clădiri de birouri. Chiar dacă nu le poţi spune mulţumesc tuturor în persoană, tu poţi presăra asupra lor praf magic spunându-le mulţumesc ori de câte ori treci pe lângă unul din ei. La fel, îţi poţi aminti de ei şi le poţi adresa în sinea ta o mulţumire din inimă ori de câte ori te aşezi la biroul tău curat, ori de câte ori mergi pe o stradă curată şi ori de câte ori intri într-o clădire curată.
Atunci când intri într-un restaurant sau într-o cafenea, presară praf magic asupra tuturor celor care lucrează în ea şi spune-le de fiecare dată mulţumesc celor care te servesc. Indiferent dacă îţi curăţă masa, dacă îţi oferă meniul, dacă îţi iau comanda, dacă îţi umplu un pahar cu apă, dacă îţi aduc comanda, dacă îţi aduc nota sau restul, aminteşte-ţi să le spui mulţumesc de fiecare dată. Dacă te afli într-un magazin, spune mulţumesc tuturor persoanelor care te servesc sau care îţi
ambalează produsele cumpărate.


În cazul în care călătoreşti cu avionul, presară praf magic şi spune-le mulţumesc celor care te verifică la intrare, celor care lucrează la departamentul de securitate, celor care îţi verifică biletul de avion şi personalului care te întâmpină la urcarea în acesta. În timpul zborului, spune mulţumesc personalului ori de câte ori îţi oferă chiar şi cel mai mic serviciu: când îţi aduc mâncarea sau o băutură, când îţi curăţă masa etc. Personalul de zbor, inclusiv căpitanul aeronavei, îţi mulţumesc de fiecare dată pentru că zbori cu compania lor. De aceea, fă şi tu acelaşi lucru, şi nu uita să le mulţumeşti tuturor atunci când părăseşti avionul. În plus, rosteşte un mulţumesc sincer ori de câte ori te ridici în aer şi aterizezi, căci zborul reprezintă un miracol în sine!
Fii recunoscător tuturor celor care te asistă la locul de muncă, funcţionarilor, secretarelor, personalului de la cantină, celor care lucrează în servicii şi colegilor tăi de muncă. Presară de fiecare dată praf magic asupra lor spunându-le mulţumesc! Toţi aceşti oameni îţi asigură un serviciu sau altul şi merită să se bucure în schimbul lui de
recunoştinţa ta.
Vânzătorii din magazine şi chelnerii din restaurante lucrează din greu pentru a-şi servi clienţii. În rândul acestora din urmă se numără tot felul de oameni, inclusiv unii prost dispuşi, care nu se simt deloc recunoscători. De acea, munca lor nu este deloc uşoară. Cu prima ocazie în care eşti servit de o astfel de persoană, aminteşte-ţi că ea este fiul iubit (sau fiica iubită) a unor părinţi, un frate sau o soră îndrăgit(ă), tatăl sau mama unor copii, un partener de viaţă sau un prieten preţuit. De aceea, ea merită să se bucure de bunătatea şi de răbdarea ta.


Când şi când, este posibil să ai de-a face cu o persoană care nu se comportă suficient de politicos cu tine sau care nu-ţi acordă atenţia de care te simţi îndreptăţit. În astfel de situaţii pare greu să te simţi recunoscător, dar adevărata recunoştinţă nu depinde niciodată de comportamentul celeilalte persoane. De aceea, optează pentru a te simţi recunoscător indiferent de acest comportament! În acest fel, vei opta practic pentru o viaţă magică! La urma urmelor, aminteşte-ţi că nu cunoşti dificultăţile cu care se confruntă în momentul de faţă persoana respectivă. Este posibil ca ea să nu se simtă bine, să fi pierdut recent pe cineva drag, să i se fi destrămat căsnicia sau să se afle într-un moment de cotitură în viaţă şi să se simtă disperată. Cine ştie? Poate că
recunoştinţa exprimată de tine şi bunătatea ta reprezintă cel mai bun lucru care i s-a întâmplat persoanei în ziua respectivă…
„Fii bun, căci toţi cei cu care ai de-a face duc o bătălie dificilă.”
PHILO DIN ALEXANDRIA (aproximativ 20 î.Ch. – 50 e.n.)- Filozof
Dacă îi mulţumeşti cuiva la telefon pentru un serviciu oarecare, nu te limita să îi arunci în treacăt cuvântul mulţumesc; spune-i inclusiv de ce îi eşti recunoscător. Spre exemplu, spune-i: „Îţi mulţumesc pentru ajutor”, „Îţi mulţumesc pentru că ai lăsat deoparte ceea ce făceai ca să mă ajuţi pe mine”, „Îţi mulţumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat”, „Îţi mulţumesc pentru că m-ai ajutat să rezolv această situaţie; îţi sunt profund recunoscător”. Vei fi uimit ce reacţie trezeşte în ceilalţi oameni acest gest simplu, căci ei simt imediat dacă le eşti cu adevărat recunoscător.
Dacă îi mulţumeşti faţă în faţă cuiva, uită-te în ochii lui. În caz contrar, el nu îţi va simţi direct recunoştinţa şi nu va beneficia de praful magic al acesteia. În acest fel, vei risipi inutil o ocazie de a-l face fericit şi de a-ţi schimba viaţa, căci îi vei mulţumi practic aerului, sau solului, dacă te uiţi în jos, sau celui cu care vorbeşti la telefon, dacă faci acest lucru în timp ce îi mulţumeşti cuiva din faţa ta, iar gestul tău de recunoştinţă nu va fi sincer.
Orice acţiune generează o reacţie egală. Dacă eşti cât se poate de sincer atunci când spui mulţumesc persoana căreia îi mulţumeşti va simţi acest lucru. Nu numai că o vei face astfel mai fericită, dar te vei simţi tu însuţi mult mai împlinit.
Aşadar, tehnica de astăzi îţi cere să presari praf magic asupra tuturor oamenilor care lucrează în servicii şi să profiţi de orice ocazie pentru a-i mulţumi cuiva. Mulţumeşte astăzi unui număr de cel puţin zece persoane pentru serviciile de care ai beneficiat. Chiar dacă nu poţi face acest lucru în persoană, mulţumeşte-le în sinea ta celor de serviciile cărora ai beneficiat. Fii sigur că praful tău magic va ajunge la ei. Spre exemplu, spune-ţi în sinea ta:
„Le sunt sincer recunoscător măturătorilor care lucrează la primele ore ale dimineţii pentru a curăţa străzile. Până acum nu m-am gândit niciodată cât de recunoscător ar trebui să mă simt pentru acest serviciu, deşi beneficiez de el în fiecare zi. Mulţumesc.”
Numără-i pe cei cărora le adresezi mulţumirile tale, astfel încât să ştii când ai făcut acest lucru pentru cel puţin zece oameni, presărând praf magic asupra lor. Dacă îţi vei imagina că presari praf magic asupra acestor oameni atunci când le mulţumeşti, îţi vei crea astfel o imagine a lucrurilor care se întâmplă în lumea invizibilă atunci când aplici puterea magică a recunoştinţei. Acest lucru te va ajuta să crezi în magia recunoştinţei, care operează nu doar asupra ta, ci şi asupra celor asupra cărora o reverşi. Nu uita că ori de câte ori presari praf magic asupra unei persoane, acesta se întoarce automat la tine.
Dacă se întâmplă să stai astăzi acasă, aminteşte-ţi de zece ocazii în care alţi oameni te-au ajutat sau ţi-au oferit vreun serviciu. Poate fi vorba de un telefon care ţi-a fost de folos, de un agent care a încercat să îţi rezolve o problemă, de un serviciu pe care ţi l-a făcut curierul, gunoierii sau compania de reciclare, ori vânzătorii dintr-un magazin local. Notează aceste ocazii pe o foaie de hârtie sau în calculator şi
presară praf magic asupra acestor persoane spunându-le mulţumesc.

Notă magică
Citeşte astăzi instrucţiunile referitoare la tehnica magică pe care va trebui să o aplici mâine, în ziua a 11-a, căci aceasta trebuie aplicată imediat după ce te trezeşti din somn.

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 10 – Praf magic asupra tuturor

■ 1. Enumeră Binecuvântările din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Astăzi, presară praf magic asupra unui număr de zece persoane pentru serviciile de care ai beneficiat. Mulţumeşte-le direct sau în sinea ta celor de serviciile cărora ai beneficiat, umplându-te de recunoştinţă.
■ 3. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.
■ 4. Citeşte astăzi instrucţiunile referitoare la tehnica magică pe care va trebui să o aplici mâine în ziua a 11-a, căci aceasta trebuie aplicată imediat după ce te trezeşti din somn.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: