Adu magia in viata ta ! (15) ziua 11

Ziua 11 – O DIMINEAŢĂ MAGICĂ

„Ori de câte ori te trezeşti dimineaţa, gândeşte-te la privilegiul de a fi în viaţă, de a putea gândi, iubi şi de a te putea bucura.”
MARCUS AURELIUS (121-180) – Împărat roman

Modalitatea cea mai simplă şi mai uşoară de a te asigura că vei avea parte de o zi plină de magie constă în a-ţi umple dimineaţa cu vibraţia recunoştinţei. Prin încorporarea acestei vibraţii în rutina ta de dimineaţă, te vei putea bucura de beneficiile sale magice de-a lungul întregii zile.
Fiecare dimineaţă oferă nenumărate oportunităţi pentru a oferi mulţumiri, lucru pe care îl poţi face uşor, fără a avea nevoie de timp suplimentar, în timp ce îţi vezi de treburi. Există şi un bonus suplimentar: rutinele zilnice sunt momentele în care îţi poţi face cel mai mare rău emiţând gânduri negative fără să îţi dai seama. Din fericire, atunci când te gândeşti la motive de recunoştinţă, gândurile negative nu mai au acces la mintea ta. De aceea, dacă vei practica această tehnică, îţi vei putea începe ziua într-o stare mult mai bună de spirit, de fericire şi de încredere în sine, care va declanşa automat magia în viaţa ta!


De aceea, rosteşte astăzi cuvântul magic mulţumesc imediat după ce te trezeşti, înainte de a te da jos din pat şi de a face orice altceva.
Mulţumeşte pentru faptul că eşti în viaţă şi pentru că ţi-a fost oferită o nouă zi pe care o poţi savura. Viaţa este un dar de la Dumnezeu, deci fiecare zi a sa reprezintă un cadou. Dacă te gândeşti puţin, este de-a dreptul absurd să te trezeşti dimineaţa fără a oferi mulţumiri pentru acest cadou! Dacă ţi se pare că o nouă zi din viaţa ta nu înseamnă mare lucru, încearcă să sari peste una! De aceea, indiferent cât de adormit eşti şi dacă în faţă te aşteaptă o nouă zi de muncă sau una de odihnă în timpul weekendului, începe-ţi ziua rostind cuvântul magic mulţumesc, adresându-l noii zile din viaţa ta care începe.
Spune mulţumesc pentru somnul odihnitor de care ai avut parte. Ai avut norocul să dormi într-un pat cu aşternuturi şi perne? Dacă, da, spune mulţumesc când te dai jos din el. Ai o baie? Spune mulţumesc. Ai robinete pe care le învârţi şi care îţi permit să te bucuri de apă curată, caldă sau rece, în fiecare dimineaţă? Spune mulţumesc. Gândeşte-te la toţi oamenii care au săpat şanţuri şi au instalat conducte în întreaga ţară pentru ca tu să te poţi bucura de apă întorcând un simplu robinet.
Spune-le mulţumesc! Când îţi pui pastă de dinţi pe periuţă, spune mulţumesc. Fără ele nu ţi-ai putea începe ziua într-o manieră atât de plăcută. Spune-le mulţumesc prosoapelor, săpunului, oglinzii şi tuturor celorlalte articole din baie, care te ajută să te simţi proaspăt, să te trezeşti şi să te pregăteşti pentru ziua care începe.


În timp ce te îmbraci, gândeşte-te cât de norocos eşti că ai haine pe care le poţi purta. Spune-le mulţumesc! Gândeşte-te câţi oameni s-au implicat în confecţionarea şi transportul acestor haine. Mulţi dintre ei lucrează în alte ţări. Spune-le tuturor mulţumesc! Ai pantofi? Norocosule! Imaginează-ţi cum ar fi viaţa ta fără ei. Spune „Mulţumesc pentru pantofii mei!”
Transformă-ţi în mod magic întreaga zi aplicând o recunoştinţă concentrată de-a lungul întregii rutine de dimineaţă. De când deschizi ochii şi până când te încalţi şi te pregăteşti de plecare, repetă cuvântul magic mulţumesc pentru tot ceea ce faci sau atingi. Indiferent în ce constă rutina ta de dimineaţă, aplică această tehnică magică tuturor acţiunilor tale. Dacă primul lucru pe care îl faci dimineaţa este consumarea micului dejun, spune cuvântul magic mulţumesc tuturor alimentelor, ceaiului, cafelei, sucului de fructe, vaselor şi tacâmurilor pe care le foloseşti. În acest fel îţi vei începe dimineaţa într-o manieră dintre cele mai plăcute şi te vei impregna cu o energie pozitivă care te va ţine întreaga zi. Exprimă-ţi recunoştinţa pentru toate aparatele din bucătărie pe care le foloseşti: frigider, aragaz, cuptor, prăjitor de pâine, filtru de cafea sau ceainic.


În fiecare dimineaţă, eu spun mulţumesc în timp ce picioarele mele ating solul atunci când mă dau jos din pat, pentru a-mi începe astfel ziua în starea magică de recunoştinţă. Când mă îndrept către baie, continui să spun mulţumesc la fiecare pas pe care îl fac, iar apoi ori de câte ori ating sau folosesc un articol sau altul din baie. Când mă îmbrac şi mă pregătesc să îmi încep ziua, mă simt deja atât de fericită încât îmi vine să sar într-un picior! Acest lucru îmi confirmă de fiecare dată că recunoştinţa mea a dat deja rezultate şi că voi avea parte de o zi magică.
De-a lungul zilei, mă simt efectiv însoţită de o putere magică ce mă protejează şi mă călăuzeşte, iar lucrurile bune nu contenesc să mi se întâmple. Mă simt astfel din ce în ce mai recunoscătoare, fapt care accelerează şi mai mult magia, atrăgând noi lucruri bune în viaţa mea.
Nu ţi s-a întâmplat niciodată să trăieşti o zi în care totul părea să îţi iasă în întâmpinare, legându-se în mod armonios? Ei bine, exact aşa se petrec lucrurile atunci când practici tehnica Dimineţii Magice, doar că procesul este mult amplificat!

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 11 – O dimineaţă magică

■ 1. De îndată ce te-ai trezit, spune cuvântul magic mulţumesc înainte de a face orice altceva.
■ 2. De când deschizi ochii şi până când eşti gata de plecare,continuă să repeţi la infinit cuvântul magic mulţumesc pentru tot ceea ce faci şi pentru toate obiectele pe care le atingi şi le foloseşti.
■ 3. Enumeră Binecuvântările din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: