Adu magia in viata TA ! (16) ziua 12

Ziua 12 – OAMENI MAGICI CARE AU FĂCUT DIFERENŢA

„Când şi când, lumina noastră se stinge, dar este reaprinsă de o scânteie oferită de altcineva. De aceea, noi ar trebui să ne gândim cu o recunoştinţă profundă la cei care ne-au ajutat de-a lungul timpului să ne reaprindem flacăra interioară”
ALBERT SCHWEITZER (1875-1965)- Laureat al premiului Nobel, misionar medical şi filozof

Orice om a primit de-a lungul vieţii ajutor, sprijin sau călăuzire din partea altor oameni, în momentele în care avea cea mai mare nevoie de acestea. Uneori, o altă persoană ne schimbă întregul curs al vieţii prin încurajările şi sfaturile sale, sau pur şi simplu pentru că se află la locul potrivit, la momentul oportun. Viaţa continuă apoi, iar noi uităm de aceste momente în care altcineva ne-a influenţat sau ne-a schimbat
viaţa. Uneori nici măcar nu realizăm impactul pe care l-a avut o persoană asupra noastră decât după trecerea foarte multor ani, atunci când ne privim retrospectiv viaţa şi realizăm că ea ne-a ajutat în mod decisiv să ne schimbăm viaţa în bine.
Poate fi vorba de un profesor sau de un antrenor, de un ochi sau de o mătuşă, de un frate, de un bunic sau de un alt membru de familie, de un medic, de o asistentă medicală sau de un prieten foarte bun. Poate că cineva ne-a prezentat cândva persoana care a devenit între timp partenerul nostru de viaţă, sau un subiect care a devenit una din marile noastre pasiuni actuale. Poate că a fost un simplu necunoscut, o persoană care a trecut fulgerător prin viaţa noastră, făcând un gest de bunătate care ne-a impresionat profund.


Tehnica pe care ţi-o propun astăzi este următoarea: gândeşte-te la toţi oamenii magici care au avut un impact profund asupra vieţii tale. Găseşte un loc în care să nu poţi fi deranjat şi aşează-te într-o poziţie confortabilă, apoi gândeşte-te la aceşti oameni extraordinari care au jucat un rol atât de important în viaţa ta. Alege trei dintre ei, apoi lucrează individual cu fiecare dintre aceştia. Adresează-te lor cu voce
tare, ca şi cum ar fi de faţă, şi spune-le de ce le eşti recunoscător şi cât de mult ţi-au schimbat cursul vieţii.
Practică această tehnică într-o singură şedinţă, căci în acest fel sentimentul recunoştinţei tale va deveni infinit mai profund. Dacă împarţi procedura în mai multe şedinţe, nu vei simţi acelaşi nivel al stării de recunoştinţă, şi implicit rezultatele magice nu vor fi la fel de puternice.
Iată, de pildă, ce ai putea spune:
,,Maria , doresc să îţi mulţumesc pentru acel moment în care m-ai încurajat să îmi urmez inima. În acea zi mă simţeam confuz şi rătăcit, iar cuvintele tale m-au impresionat, scoţându-mă din starea de disperare. Datorită lor, am găsit curajul de a-mi urma visul . Îţi mulţumesc, Maria!,,
Este foarte important să explici motivele pentru care te simţi recunoscător. Acestea nu pot fi niciodată prea detaliate. Dimpotrivă, cu cât le vei nuanţa mai mult, cu atât mai recunoscător te vei simţi şi cu atât mai uimitoare vor fi rezultatele finale pe care le vei obţine. Magia va exploda literalmente în viaţa ta în urma acestei practici, care conduce la una dintre cele mai profunde stări de recunoştinţă pe care le-ai putea simţi vreodată.
Dacă nu poţi vorbi cu voce tare, poţi practica tehnica în scris, ca şi cum le-ai adresa celor trei persoane câte o scrisoare.
Când vei termina exerciţiul, ar trebui să simţi o diferenţă uriaşă în starea ta sufletească. Prima şi cea mai importantă dovadă a recunoştinţei este faptul că te face fericit! A doua dovadă a puterii sale uriaşe este atragerea unor situaţii sublime în viaţa ta. Ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, starea de fericire pe care o simţi în mod
spontan ca urmare a recunoştinţei trăite atrage la rândul ei noi lucruri minunate în viaţa ta, fapt care te va face încă şi mai fericit. Magia recunoştinţei se împleteşte astfel în mod armonios cu magia vieţii!

TEHNICA MAGICĂ NUMĂRUL 12 – Oameni magici care au făcut diferenţa

■ 1. Enumeră Binecuvântările din viaţa ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele şi motivele pentru care te simţi recunoscător. Reciteşte apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
■ 2. Găseşte un loc în care să nu poţi fi deranjat şi fă o listă cu trei persoane care au jucat un rol decisiv în viaţa ta.
■ 3. Lucrează individual cu fiecare dintre aceştia. Adresează-te lor cu voce tare, ca şi cum ar fi de faţă, şi spune-le de ce le eşti recunoscător şi cât de mult ţi-au schimbat cursul vieţii.
■ 4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul magic mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua respectivă.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: