ALEGE FERICIREA!…

Este o poveste veche pe care am auzit-o, care îmi place foarte mult pentru că scoate în evidența cât de diferită este fericirea pentru fiecare dintre noi:

Un tip merge în luna de miere cu soția sa. Este pe plajă de două săptămâni. În ultima săptămână observă un domn în vârstă cu o barcă de pescuit din lemn, foarte veche, o barcă cu vâsle. În fiecare zi ia barca, merge în larg, prinde câțiva pești mici in plasa lui, pe care îi duce acasă.

(A)Tipul merge la el și îi spune “Ce faci cu peștele ăsta?”

(B)El răspunde “Îl duc soției mele. Ea îl gătește si îl mâncăm împreună.

A: “Ei bine, ai vrea sa ai o plasa mai mare?”

B:  “De ce?

A: “Ca să poți prinde mai mult pește

B: ”De ce aș vrea mai mult pește?”

A:  “Dacă prinzi mai mult pește, îl poți vinde pe cel pe care nu îl mănânci.”

B:  “De ce aș vrea să-l vând?”

A: “Pentru că apoi poți economisi niște bani și apoi îți poți cumpăra o barcă mai mare.”

B: “Pentru ce am nevoie de o barcă mai mare?”

A: “Pentru că apoi poți prinde și mai mult pește. Apoi îl poți vinde, apoi poți angaja oameni care să te ajute, apoi îți poți cumpăra și a doua barcă și a treia, vei prinde foarte mult pește și vei face foarte mulți bani.”

B: “Ei bine, pentru ce aș vrea toți acești bani?”

A: “Pentru că apoi te poți pensiona și poți trăi în paradis, făcând exact ceea ce vrei în fiecare zi.”

Bătrânul zâmbește și spune “Cum, așa cum mi-am petrecut toată viața vrei să spui?”

Este o ușoară nebunie, nu?

Ne învârtim în jurul cozii în privința multor aspecte,  ca să ajungem să facem ceea ce ne dorim cu adevărat.

În loc să încercăm să muncim atât de mult pentru a câștiga suficienți bani ca să facem ceea ce ne dorim, mai bine am găsi o metodă să ne bucurăm de tot parcursul și astfel ne-ar scuti de foarte mult stres.

Îți recomand, ca după ce citești aceasta poveste să iei un pix și o foaie și să răspunzi la întrebările astea:

Care este părerea ta despre fericire?

 Ce este fericirea pentru tine ?

Cred că trebuie să vină din interior. Nu cred că poți fi fericit din exterior. Dacă ne bazăm pe lucruri externe pentru a fi fericiți, atunci este condiționată, nu-i așa?

Atunci când ne gândim la imaginea de sine și fericire, este de fapt, o stare de a fi cea care creează si proiectează acea imagine în mintea lui Dumnezeu sau în terenul fertil al posibilităților, sau în  Univers.

Fericirea nu poate fi condiționată. Cu cât m-am gândit mai mult la asta de-a lungul anilor, cu atât cred că definiția fericirii este probabil diferită de la o persoană la alta, și cu siguranță, în diferite momente ale vieții, dar cred că trebuie să fie o decizie pe care o luăm.

Cred ca ne dorim să fim mai fericiți, pentru că…fericirea nu este ceva ce putem fi direct…Cred că fericirea este un produs secundar al altor lucruri.

Este similar cu succesul, corect?

Succesul este un produs secundar al altor lucruri. Earl Nightingale în cartea lui The Strangest Secret (Cel mai ciudat secret) vorbește despre definiția lui pentru succes.      

Succesul este realizarea progresivă a unei idei de valoare. Progresiv avansezi din ce în ce mai mult către un ideal de valoare, ceva ce tu ai identificat ca fiind de valoare în viața ta. Făcând acest lucru, efectul secundar este succesul sau cel puțin trăiești o viață de succes.

Mă gândesc la asta așa, nu e ca și cum ai căuta căldura direct, este un efect secundar a ceva. Au loc foarte multe activități pana sa apară căldura, corect?

Trebuie să tai lemnele, să le pregătești, să pornești focul, să închizi ferestrele și ușa, corect ? Căldura este de fapt efectul secundar al unor varietăți de activități pe care le desfășori. Așadar, în acest exemplu nu administrezi căldura, administrezi activitățile. Și rezultatul activităților tale reușite, împreună, produc căldura.

Dacă te gândești așa, și în ceea ce privește fericirea, nu e ceva direct. Controlezi, nu doar prin activitățile tale, atunci când vorbim de fericire, trebuie să controlezi și starea ta. Și atunci nu controlezi situațiile sau circumstanțele, corect?

Îmi trăiesc visul, fac ceea ce îmi place, dar sunt multe lucruri pe care le fac, rezultat a ceea ce ador să fac, pe care trebuie să le fac, care poate nu sunt chiar lucrurile mele preferate.

Trebuie să îmi controlez starea. Este o alegere pe care o facem, indiferent de rezultatul acelor activități. Este acea idee de a culege ceea ce este bun.

Putem alege să culegem binele din cele mai rele situații sau circumstanțe, dar cred ca este o decizie pe care trebuie să o luăm în avans.

Nu există oameni fericiți. Există oameni care aleg să fie fericiți.

Intenția este cea mai puternică forță pe care o avem și este important să o valorificăm. Ar trebui, de asemenea să avem intenția de a fi conștient fericiți.

Asta este important.

Este mai ușor de spus decât de făcut, dar poți în mod conștient să intenționezi să fii fericit. Este o decizie, o intenție de a te concentra să fii fericit.

Alege fericirea, spunând în mod conștient:

 “Fericirea este ceva valoros și pentru că este ceva valoros pentru mine o voi prioritiza în viața mea.”

Apoi trece acțiunile tale zilnice prin acest filtru.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: