
Apa alcalină – ce este aceasta?
Apa alcalină este apa cu un pH ridicat, ceea ce înseamnă că este mai puțin acidă decât apa de la robinet. O valoare neutră a pH-ului este 7, iar orice valoare peste ea este considerată alcalină, în timp ce orice sub aceasta este considerată acidă.
Știm cu toții că nu există viață fără apă. Apa are multe beneficii pentru sănătate, iar consumul de apă suficient este esențial pentru organism.
Acidul este o necesitate, în special în stomac, unde este nevoie ca el să digere mâncarea. Însă, anumite alimente sunt, de asemenea, de natură acidă, iar consumul excesiv de astfel de alimente poate crește aciditatea în stomac, ducând la diverse probleme.
De ce este apa alcalină foarte benefică?
Oamenii ale căror corpuri se află spre capătul acid al scării pH-ului nu au chiar cea mai bună stare de sănătate. Adesea, a avea un corp acid este atribuit anumitor alegeri ale stilului de viață care pot fi corectate cu modificări ale dietei și modului de viață.
Una dintre modalitățile de a testa nivelul de pH este folosirea hârtiei de turnesol (folosind saliva sau urina). Dacă testul de pH indică faptul că urina sau saliva dvs. sunt foarte acide, consumul de apă alcalină poate fi o alegere bună pentru a beneficia de:
Un puternic antioxidant
Apa alcalină este un puternic antioxidant. Are proprietatea de a neutraliza radicalii liberi din poluare, fumat și alte surse toxice responsabile de apariția cancerului. Apa alcalină ajută celulele canceroase să obțină mai mult oxigen, încetinind astfel dezvoltarea și extinderea acestora.
Prevenirea îmbătrânirii
Consumul regulat de apă alcalină neutralizează aciditatea și îndepărtează reziduurile acide din celule și țesuturi. Apa alcalină elimină toxinele din organism acumulate în urma consumului anumitor medicamente sau alimente, prevenind procesul de îmbătrânire.
O sursă bună de detoxifiere
Există deșeuri acide acumulate în corpul nostru care nu sunt altceva decât toxine. Apa alcalină ajută la eliminarea acestor toxine din corp, ceea ce facilitează curățarea întregului organism.
O hidratare superioară
Apa alcalină hidratează mai bine organismul decât cea cu pH neutru. Acest fapt se datorează modului de grupare a moleculelor apei, care în cazul celei alcaline o fac să fie absorbită mai ușor de țesuturi.
De asemenea, conține minerale ionizate, care sunt foarte vitale pentru corpul nostru, în special pentru o circulație eficientă a sângelui.
Reducerea acidul gastric
Anumite alimente, stresul, consumul de alcool și fumatul determină mucoasa stomacului să secrete un surplus de acid clorhidric. În cazul surplusului, acidul se ridică în esofag, ajungând chiar în gât sau în gură (reflux de acid gastric), iar apa alcalină ajută prin neutralizarea acestor acizi din stomac.
Un ajutor la pierderea în greutate
Un studiu din 2011, numit Efectul consumului zilnic de 2 litri de apă electrolizată pentru 2 luni, a avut ca participanți 4 subiecți obezi. Un raport preliminar a concluzionat că participanții care au făcut parte din studiu, au pierdut 12 lbs ( 5.44 kg ) fără a-și modifica dieta, doar adăugarea de apă alcalină în rutina zilnică a cauzat pierderea în greutate. După acest experiment, se crede că apa alcalină ar putea duce la pierderea în greutate.
Așadar, consumul regulat de apă alcalină (1 – 2 litri pe zi) este recomandat pentru:
- reducerea riscului de cancer
- îmbunătățește imunitatea
- detoxifiază corpul
- reglează tensiunea arterială
- scade nivelul colesterolului
- reduce riscul bolilor cardiovasculare
- controlează greutatea
- ajută în boli precum diabetul zaharat
- reduce procesul de îmbătrânire
- scade apariția bolilor care apar cu înaintarea în vârstă
Cum pot face apă alcalină acasă?
Răspunsul este unul simplu, iată rețeta perfectă pentru a vă face propria apă alcalină de casă!
Ingrediente:
- 1 litru de apă filtrată
- 1 lămâie
- 1/8 lingură de bicarbonat de sodiu
Preparare:
Pași de urmat:
- Luați un recipient și umpleți-l cu apă.
- Apoi tăiați lămâia în jumătate, stoarceți jumătate din lămâie în recipient și apoi feliați subțire cealaltă jumătate și adăugați-o în apă.
- În cele din urmă, adăugați bicarbonatul de sodiu. Se amestecă bine și se lasă să stea peste noapte (cel puțin 8-9 ore).